İngilizce öğrenmenin en iyi yolu nedir?

Günümüzde ingilizce öğrenmenin birçok yolu vardır. Ancak bunların çoğu Gramer yapılı bir dil öğretme yolunda giderler. Ama hiçbir zaman sonuç beklenildiği gibi iyi gitmez. İnsanlar dili öğrendiklerini zannederler ancak bir yabancıyla konuşmaya gelince pek beceremezler. Bunun için yapılacak en iyi şey dinleyerek ve görerek eğitim almaktır. Bu dersler de internette mevcuttur. Örneğin; http://www.real-english.com/ sitesi bu iş için internette bulabileceğiniz en iyi ve bedava bir sitedir. Alttaki resimde sitenin ana sayfası bulunmaktadır.Buradan gösterilen yeri seçerek tüm videolara ulaşılabilir.

Beginner seviyesinden başlayarak Advanced seviyesine kadar 65' in üzerinde video anlatımlı ders içermektedir. Ayrıca her dersin kendine ait exercise bölümü de bulunmaktadır. Tabiki ilk önce yapılması gereken bu exercise' leri yapmak ve sonra dersleri dinlemeye geçilmeli.

Sadece bunları yapmak ingilizce öğrenmek için yeterli değil. Aynı zamanda anlaşılabilir mp3'leri de dinlemek gerekir. Anlaşılabilir ingilizce dinlemek hem dil için size iyi bir dinleyici kulağı sağlayacak hemde Anlayabiliyor olduğunuzdan size özgüven verecektir. İnternette bulunan ve bedava elde edebileceğiniz birçok Podcast sitesi vardır. Yani ingilizce dinleme siteleri. Bunlardan bana göre en iyisi ; http://www.effortlessenglish.libsyn.com/ sitesidir. Gayet anlaşılır bir şekilde kullanıcılara sunulmaktadır. Aşağıda sitenin giriş sayfası görülmektedir.


Ayrıca ileri düzey ingilizce durumunda ise size önerebileceğim birkaç site daha var. Bunlardan ilki ; http://www.listen-to-english.com/ sitesidir. Aynı zamanda hem dinleme hemde okuma yapabilirsiz. Görsel olarak sadece TV izlemek isterseniz bunun için  http://www.streamick.com/ sitesinden daha iyisini bulamazsınız. Birçok konuyla ilgili (Haber, eğitim, muzik, spor vb) TV yayını yapan bir internet sitesidir. Ancak bunun için Advanced veya en azından Upper-intermedite seviyesinde olmanız gerekiyor.

Eğer ingilizce biliyorsanız internette bilim ile ilgili çok şey bulabilirsiniz. Teknolojik anlamda kendini geliştirmek isteyenlerin mutlaka ilk iş olarak ingilizceyi öğrenmeleri gerekmektedir.



3 yorum:

Melek dedi ki...

MERHABA,BEN KÜÇÜKLÜĞÜMDEN BERİ İNGİLİZCE MÜZİK DİNLİYORUM,ÇOK YARARINI GÖRDÜM, BİR YABANCIYLA HİÇ ÇEKİNMEDEN KONUŞABİLİYORUM :)

Bulut Karadag dedi ki...

Melekciğim dediğin doğru. müzik dinlemenin de çok faydası olur. Ayrıca flimleri ingilizce altyazılı izleyip ingilizce dinlemekte çok faydalıdır.

Adsız dedi ki...

fışşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş:))))

Yorum Gönder