Basit hidrojen enerjisi nasıl elde edilir?

Hidrojenin elde edilmesi, basit mana ile suyun elektrolizi sayesinde gerçekleşir. Suyu elektroliz etmek için çok fazla malzemeye ihtiyaç yoktur. Ancak bu deneyi evde yapmaktan kesinlikle kaçınılması gerekmektedir. Çünkü Suyun elektrolizi sonunda oluşan hidrojen yanıcı bir gazdır.
Gerekli malzemeler;
su
sulfirik asit yani çamaşır sodası
güç kaynağı
proplar
derin bir kap
iki tane cam çubuk
İlk yapmamız gereken suyu derin kaba boşaltmamız. Daha sonra suya biraz çamaşır sodası ekleyelim ve güç kaynağından gelen propları suyun içine batıralım. Ancak dikkat etmeliyiz ki birbirine temas etmesinler. Şimdi bu propların üst kısmına cam çubukları yerleştirelim. Artık işlemimiz bitmiştir. Gerilimi uyguladığımızda cam çubukların uçlarına doğru baloncukların haraket ettiğini göeceksiniz. Bu işlem sonunda suda bulunan oksijeni ve hidrojeni ayırmış oldunuz. Oksijen yakıcı, hidrojen ise yanıcı bir gazdır. Probun eksi ucundan hidrojen, artı ucundan ise oksijen cam çubuklara dolar. Aşağıda bu deney ile ilgili bir video bulunmaktadır.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

sagol kardesim yanliz ufak bir sorum var nasil depolanir veya nasil saklanir
beklerken ozelligini kaybedermi
akal1907@hotmail.com

Bulut Karadag dedi ki...

Havasız bir ortamda depolanırsa özelliğini kaybetmez ancak depolanması gayet zordur ve önerilmez. Kazaya sebebiyet verecek durumlar ortaya çıkabilir.

Adsız dedi ki...

iimiş

Unknown dedi ki...

neden bu yöntemle çalışan araç yapılmıyor acaba

Yorum Gönder