Basit bir şekilde hoparlör nasıl yapılır?

Hoparlör yapmak ilk bakışta biraz karışık gelebilir. Ancak hoparlör için bilmemiz gereken; elektrik akımını ses sinyallerine çevirmesi. Bunun için bir plastik tabak, plastik bardak veya bir CD ile bile hoparlör yapılabilir. Bunun için birkaç malzeme yeterli olmaktadır.
Malzemeler;
Ferrit veya neodyum mıknatıs
20 metre bakır tel (0.25 mm çapında)
plastik tabak
yapıştırıcı
boş bir kağıt
erkek jack
Hoparlör yapma işlemine başlarken ilk yapacağımız işlem mıknatısımızın üstünü bir parça kağıt ile çevrelemek ve onun üzerine bakır telden 60 tur sarmak. Bakır telin başlangıç ve bitiş uçlarını biraz uzun tutalım. Bu iki ucu erkek jack'a bağlayalım. Sarma işlemi bittikten sonra  hazırladığımız mıknatıslı bobini plastik tabağın arka tarafına yapıştıralım. Plastik tabak düz çevrildiğinde yan yatmaması için, iki kağıt parçasıyla yanlarından kuvvetlendirelim. İşlemimiz bitmiştir. jack' ı müzik setine bağlarsak ses çktığını göreceksiniz. Eğer bir başka neodyum veya ferrit mıknatıs alıp hoparlöre yaklaştırırsanız daha çok ses çıktığını göreceksiniz. Şimdiden kolay gelsin . Hoparlörün nasıl yapıldığını anlamanız için bir tane video ekliyorum. 

5 yorum:

komikvideo09 dedi ki...

cok tesekurler

heval dedi ki...

Teşekkürler

Adsız dedi ki...

tsk

Adsız dedi ki...

tesekkurler

Adsız dedi ki...

Bir ses kimyasal ya da biyolojik olarak nasıl cdye ya da banda kaydedilebiliniyor, buna örnek teşkil edecek br uygulama yapabilir miyiz? (GO)

Yorum Gönder