Girişimci olmak isteyenler için destek programları


Türkiye de bulunan 3.5 milyon işletmenin %99 unu KOBİ (Küçük ve orta büyüklükteki işletme) ler oluşturmaktadır. Sıfırdan fikri olup girişimci olmak veya KOBİ olarak işlerini daha da büyütmek isteyenler için birçok destek programı bulunuyor. Bu destek programlarına ve ilgili linklere aşağıdan ulaşabilirsiniz.



Denizde boğulmalara son veren cihaz - Kingii


Özellikle yaz aylarında boğulma haberlerini sıkça duymaktayız. Aynı şekilde yakın bir arkadaşını denizde kaybeden Tom Agapiades tarafından geliştirilen bu cihaz sayesinde su altında cankurtaran hizmeti sunuyor. Bilekliğin üzerinde bulunan kolun çekilmesiyle, içerisinde gömülü halde bulunan karbondiyoksit tüpü tarafından balon şişiriliyor. Adı Kingii olan bu cihaz Eylül ayında satışa çıkacak ve cihazın fiyatı 69 dolardır. Konuyla ilgili videoyu izleyebilir ve aşağıdaki linkten daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.
http://kingii.us

Yurtdışında Bilgi Teknolojileri (BT) işinde çalışmak isteyenlere öneriler


Yurt dışında çalışma olanakları dünyanın daha global bir yapıya bürünmesiyle çok daha kolay bir hal almaya başladı. Ancak Bilgi teknolojileri ile ilgili iş bulmak ve kabul edilmek o kadar da kolay değil. Bilgi teknoloji işlerinin en yoğun bulunduğu ülkeler Amerika birleşik Devletleri, Körfez ülkeleri (Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan) ve Avrupa'da İsviçre gibi ülkeler başı çekmektedir.

 Amerika da iş bulmak için en güzel site http://www.indeed.com/ ancak sadece buradan iş bulmakla her şey tamam olmuyor. Ayrıca yasal çalışabilmek için sizin başvurduğunuz şirket üzerinden H1 vizesi başvurusu yapılması gerekiyor. Bu vize başvurusu çoğu firma tarafından kabul edilmiyor ve bundan dolayı başvurular kabul görmüyor. Ancak bir şekilde Amerikaya gitmiş birisi bu siteden kolaylıkla iş bulabilir ve firmalardan da geri dönüş olduğunu göreceksiniz.

 İkinci olarak ise körfez ülkelerine başvuru yapılabilir. Körfez ülkelerine başvuru yapılacak en iyi websitesi http://www.bayt.com/ dur. Bu siteye dolduracağınız CV ile özellikle Katar ve Birleşik Arap Emirliklerindeki işlere başvurabilirsiniz. Bu ülkelere daha çok Hintli ve Pakistanlı olan yazılmcılar akın ettiği için firmalar tarafından da ilk seçilenler onlar oluyorlar. Sizin talep ettiğiniz maaş tan çok daha az bir ücret karşılığında çalışabilmektedirler. Aynı zamanda bu ülkelerdeki kira ve diğer servis ücretlerinin pahalı olması sebebiyle aldığınız para sadece geçiminizi sağlayacaktır. Diyelim ki deneyimli bir yazılımcı olarak 5500 dolar maaşla bir iş buldunuz. Ancak ödemeniz gereken sadece aylık kira bedeli 2000 dolar civarındadır. Kazanılan para çok gibi görünse de ay sonunda elinizde kalacak miktar çok az olacaktır.

 Bunun dışında Avustralya da şansını denemek isteyenler de olabilir. Buralardaki işler için http://www.seek.com.au/ sitesine başvurunuzu yapabilirsiniz. Ancak geri dönüşler yok denecek kadar azdır. Bunun haricinde global ölçekte hizmet sunan websiteleri de mevcuttur. Bunların başında http://www.monster.com/ sitesi gelmektedir. Bu site sayesinde diğer ülkelerde de şansınızı deneyebilirsiniz.