Sessiz Elektrikli Araçlar için İnteraktif Ses Ekleme


 Yeni çıkan elektrikli araçlar enerji verimliliği sağlamasına rağmen ses çıkarmamaları sebebiyle hem yayalar için hemde diğer araçlar için tehlike oluşturmaktadır. ELVIN (Electric Vehicle with Interactive Noise) adı verilen sistem ile birlikte bu sorun ortadan kalkmaktadır. Bu sistem ile istediğiniz sesi aracınıza ekleme imkanı sunmaktadır. Aşağıdaki linkte ELVIN'in web sitesine girerek hangi seslerin eklenebileceğini görebilirsiniz. Link : www2.warwick.ac.uk

Hint Kenevirinden Ev Yapımı

Bu fikir Birleşik Devletler için şaka gibi olsada, ev yapımında hint keneviri kullanılması İngiltere gibi bazı ülkeler için yasaldır. Evin dışını çevreleyen tahta yapının üstünü kaplamak için hint keneviri ile kireç karışımı birleştirilerek kullanılır. Bu şekilde kaplanması ile ses geçişini engeller ve yağmur suyunun içeri girmesini önleyerek çok iyi bir yalıtım sağlamaktadır. Aynı zamanda modern bir ev görüntüsü de sağlamaktadır. Daha fazla bilgiye ulaşmak için www.treehugger.com sitesine tıklayınız.

Dış Hava Yastığı

Japon araştırmacılar, yayaların kaza anında korunmasını sağlamak için otomobil dışına harici bir hava yastığı tasarladılar. ISAVE diye isimlendirilen bu sistem ile otomobilin önünde var olan hava yastığı ile içerideki hava yastığı birbirine bağlıdır. Eğer bir kaza anında dışarıdaki hava yastığı etkiyi hissettiğnde içerideki hava yastığı da aktif olmaktadır ve hem yaya hem otomobili kullanan zarar görmemektedir. Şu an sadece üç tekerlekli araçlar için tasarlanan sistem ileride daha büyük araçlar için de kullanılabilir. Daha fazla bilgiye ulaşmak için www.inventorspot.com sitesine girebilirsiniz.