Tasarruflu Musluk

Bu akıllı musluğu kullanmanızla birlikte suyu tasarruflu kullanmayı kolaylıkla becerebileceksiniz. Tasarımcı Alex Shane' e göre bir kişi yılda 5000 galon (20000 litre) su harcamaktadır. Linkteki videoda da göreceğiniz gibi sadece musluğun ucundaki parça ile oynayarak suyun akışını kontrol edebilirsiniz. Devamlı akması için de gerekli ayarlaması yapılmıştır. Daha fazla bilgi ve resimler için www.gizmodo.com sitesine girebilirsiniz.

Havadan Elektrik Sağlanabilir mi?

Gök gürlediğinde ve yıldırımlar çaktığında aslında havada çok büyük miktarda elektrik yükü bulunmaktadır. Peki bu elektrik yükü bizim kullanacağımız hale getirilebilir mi? Profesör Fernando Galembeck atmosferden elde edilen enerjinin alternatif bir enerji kaynağı olabileceğini düşünmektedir. Yaptığı araştırmalarının kanıtı olarak atmosferdeki su elektrik yükünü topladığı görülmüştür. Profesör Fernando Galembeck' in kafasında tasarladığı kollektorler ile çok büyük miktardaki elektirik havadan toplanabilir ve dağıtılabilir. Daha fazla bilgiye ulaşmak için www.gizmag.com sitesine girebilirsiniz.

İdrardan Enerji Elde Etme

Hergün 10 milyar litre idrar neden tuvalete gitmektedir? Peki ne zaman idrar enerjiye dönüşecektir? Kimya mühendisi Geraldine Botte' nin araştırmasına göre idrardan elde edilen hidrojen, sudan elde edilen hidrojene göre daha verimlidir. Fiyat olarak bir kilo da 1 dolar kar demektir. 200-300 kişiden toplanan idrar ile yaklaşık 2 kilowatt' lık enerji elde edilebilir. Hidrojen enerjisi olarak kullanmayı bırakın direk yakıt olarak da kullanılabilmektedir. Bu konu ile ilgili daha fazla bilgiye ulaşmak için www.gizmodo.com sitesine girebilirsiniz.

Güneş Enerjili Otobüs

Japonya dünyanın güneş enerjisi ile çatısı kaplı ilk otobüsünü görücüye çıkardı. 798 watt enerji üreten ve enerjisini genellikle otobüsün iç aydınlatması için harcayan bu araç SOLERVE diye isimlendirilmektedir. SOLERVE Japon Sanyo firması tarafından üretililen disel -elekrik karışımı bir hibrid otobüstür. Japonya gelecekte tamamiyle güneş enerjili otobüsleri kullanmayı amaçlamaktadır. Haberin konu olduğu siteye girmek için: www.crunchgear.com tıklayınız.

 

Taşınabilir Mikrodalga Fırın

Gezdiğiniz ve gittiğiniz yerlerde yemeğinizin ısıtmak istermisiniz? Wavebox adı verilen resimde görülen taşınabilir mikrodalga elektriğini harici kablo, taşıtlarla ve pil ile sağlamaktadır. Ağırlığı 6 kilo 35 gram olan Bu mikrodalga ile piknikte yemeklerinizi ısıtabilir ayrıca arabada kahvenizi pişirebilirsiniz. Bu ürün Amazon. com sitesinde satılmaya başlamıştır. Daha fazla bilgi ve resim için www.inventorspot.com sitesine girebilirsiniz.

Chip'li Beyin

Kanadalı bilim adamları beyin hücrelerini silikon bir chip ile bağlayarak, beyin dokuları arasında haberleşmeyi sağladılar.  Bu sayede sinir chip' i, beyin hücreleri ile arasında bir network ağı kurar ve beyin hücrelerinin aktivitelerini kayıt eder.  Bu çalışma beyin aktiviteleri üzerinde oynamayı mümkün kılar ve bu sayede uyuşturucu bağımlılığı, Alzheimer ve Parkinson hastalıklarının tedavisinde fayda sağlar. Daha fazla bilgi için habere konu olan siteye girebilirsiniz. Site adresi:  www.cbc.ca 

Şeffaf Güneş Film Hücreleri

Norveç firması EnSol tarafından 2016 ya kadar üretilmesi planlanan ince şeffaf güneş hücreleri ile evlerin camları ve hatta duvarlar bile kaplanabilir ve bu sayede daha etkili enerji üretimi sağlanmış olacaktır. Bu ince solar hücreler metal zerrecikler ile birleştirilmiş olup şeffaf olduğundan evdeki camın üzerinde varlığı pek anlaşılmamaktadır ve % 20 oranında enerji verimliliği sağlamaktadır. Daha fazla bilgi için : www.gizmag.com sitesine girebilirsiniz.

LCD Karatahta

Sharp firmasının PN-L601B serili LCD karatahta ile öğretmenlere tahtaya ve var olan görüntü üzerine yazmaya olanak tanımaktadır. 60 inch büyüklüğünde olan bu LCD ile ayrıca bilgisayardan da buraya görüntü aktarmak mümkün.Ayrıca LCD ekranını temizlemek normal karatahtayı temizlemek gibi bir sünger yardımıyla yapılabilir. Daha fazla bilgi ve bu LCD karatahtanın çalışmasını anlatan videoya ulaşmak için : www.gizmodo.com sitesine girebilirsiniz.

En Güvenli Bisiklet

Normal bir bisiklette, bisikletin karanlıkta var olduğunu belirten ışıkları pedal veya jantlar üzerinde olmasıdır. Ancak Night Bright Tyre Şirketinin bulmuş olduğu bu tasarım ile ışıklar tekerleklerin üzerine taşınmıştır. Bu sayede karşıdan gelen araçlar da çok rahatlıkla bisikleti fark edebilmektedirler. Işığın enerjisini bisikletinin dönen tekerleğinden sağlamaktadır. Habere konu olan siteye girmek ve daha fazla bilgi için www.wired.com sitesine girebilirsiniz.

Dünyanın En Büyük Otobüsü

Arka arkaya dizilmiş otobüsler ve sürekli trafiğin tıkanmasıyla yolcuların sıkış sıkış seyahat etmesi günümüz şartlarında işkence haline gelmiştir. Ancak Çinliler öyle bir sistem geliştirdiler ki; hem dünyanın en büyük otobüsü olma özelliğini taşıyor ve tren gibi iki ray hattı üzerinden gidiyor. Aynı zamanda bir tünel gibi altından da otomobiller rahatlıkla geçebilmektedir. Huashi Future Car-Parking Equipment Şirketi bu sistemi yıl sonunda yapmaya başlayacak ve nüfusu 1.5 milyara yaklaşan Çin için yerinde bir tasarım olacaktır. Daha fazla bilgi ve videolu simülasyon için www.engadget.com sitesine girebilirsiniz.

Kablosuz Şarj Edilen Otomobil

Amerika Birleşik Devlerinin Virginia Eyaletinde bulunan Evatran şirketi, elektrikli ve hibrid araçlar için kablosuz şarj edilen bir platform geliştirdi. Bu sistemde sadece otomobili şarj edilecek yere yanaştırmak yeterli olmaktadır. Sistem elektriksel indüksiyon yöntemiyle çalışır. Böyle bir sistem çok tercih edileceği umulmasına rağmen,şarj sırasındaki güç kaybı % 20 ye ulaşmaktadır. Bu şarj sistemini ortaya atan Evatran şirketinin sitesine girmek için www.pluglesspower.com/ tıklayınız.