Deniz suyunu arıtma cihazı

Gerçekten kullanışlı bir ürünle karşı karşıyasınız. Diyelim ki bir deniz kenarında yaşıyorsunuz ve içmek için hiç temiz suyunuz yok. İşte bu noktada bu cihaz tam size göre. Çünkü bu arıtma cihazının içine deniz suyunu dökerseniz, size temiz su olarak geri dönmektedir. Tek kötü yanı ise suyun biraz kokuyor olması. Yu-Hong Chen isimli tasarımcının bulmuş olduğu bu ürün gelecek için gerçekten kullanışlı bir ürün. Denizden temiz su elde etmek için büyük santraller kurmaktansa, herkesin bireysel olarak bir arıtıcıya sahip olması daha mantıklı. Ancak bu cihazın en büyük sorunu filtrelerinin çok çabuk yıpranması ve bu filtrelerin sürekli olarak değiştirilmesi gerekir.




Volkswagen' den kendi kendine park eden otomobil.



Volkswagen'in geliştirmiş olduğu bu araç, otomatik olarak içerisinde sürücü bulunmadan bulduğu ilk boşluğa arabayı park etmektedir. Bu araç aslında park boşluğunu algılama konusunda insanlar kadar iyi değildir. Bu sistemin ana amacı, arabanın garaja kendi kendini park etmesini sağlamak. Volkswagen 'in yapmış olduğu bu otomobilin nasıl kendi kendine park ettiğini merak ediyorsanız aşağıdaki videoyu izleyiniz. Videoyu izlerken otomobilin içinde insan olmadığını göreceksiniz. İyi seyirler.

Artık elektiriği kesmek için fişi çıkarmaya gerek yok.

Böyle bir tasarım ne kolaylık sağlar bilinmez ama, fikir olarak farklı bir tarzda tasarlanmıştır. Tasarımcı Yong-jin Kim tarafından ortaya çıkan bu ürün sayesinde elektrik fişlerinizi prizlerden çıkarmanıza gerek yoktur. Tek yapmanız gereken sağa doğru çevirince "on" aktif durumunda olup elektriği iletmesi, sola doğru çevirince "off" pasif durumda olup elektriği iletmemesidir. (Aşağıdaki resimlerden de durumu görebilirsiniz). Yapılan araştırmalara göre elektrikli cihazların fişleri takılı iken (stand-by konumunda) % 11 daha fazla elektrik harcamaktadır. Bu sayede ayrıca elektrik tasarrufu da sağlanmış olacaktır. Çünkü elektriği kesmeniz için yapmanız gereken çok basit; sadece fişi sola çevirmek.





Yüksek Teknoloji Ürünü Cankurtaran Simidi

Sheng Zhe Feng ve Yu Chi Huang isimli iki tasarımcının tasarladığı bu cankurtaran simidi en son teknolojik donanımlarla güçlendirilmiş durumdadır. Eğer bir kişi denizde uzun süre mahrum kalırsa, bu simit sayesinde hayatta kalma şansı çok yüksektir. Çünkü bu can simidinin içerisinde deniz de aktif halde çalışan bir GPS, soğuktan kaynaklanan hipotermi (vücut ısısının normalin çok altına düşmesi) ve lokal donmaları önlemek için ısıtıcı kemer, küçük kapsüller içerisinde temiz su ve yiyecek bulunmaktadır. Bu özellikleri sayesinde denize düşen birinin hayatta kalma şansı artmaktadır.








Dünyanın İlk Mavi Gülü Satışa Çıkıyor.



Bir çok renkte ve farklı kokularda üretilmiş çiçeklere en son Mavi gül de eklendi. Mavi güller önümüzdeki hafta kasım ayının üçünden itibaren raflardaki yerini alacak. Bir düzine fiyatı ise 33 TL ile 48 TL arasında değişmektedir. Aslında Avustralya'nın Florigene ve Japonya'nın Suntory Holdings şirketi Mavi gül çalışmalarına 1990 yılında başladılar ve 2004 yılında ilk mavi gülü elde ettiler. Kırmızı gülün genleri üzerinde oynama yaparak, pigmentlerini değiştirmişler ve uzun uğraşlar sonunda mavi güle ulaşmışlardır. Tam olarak gök mavi rengi değildir. Daha çok leylak ve eflatun gibi bir renk ortaya çıkmıştır. Böyle olmasına rağmen Japonlar bu gülün satışlarından büyük beklenti içindeler.

Zeitgeist 2 Belgeseli ( Türkçe Altyazılı)



Dünyanın ekonomisinin nasıl bir temel üzerinde yükseldiği, nelerden beslenip, amaçlarına ulaşmak adına hangi araçları kullandığı, insanlarin yönetilmeleri ve sürekli borç içinde olmaları. Venüs Project üzerinden ilerliyor.(Gelecegin Dunyasi).

NOT: FILMIN BASLANGICINDAKI ALTYAZILAR BIR KAC SANIYE ICIN HIZLI FAKAT ONDAN SONRA FILMI RAHATLIKLA IZLEYE BILIRSINIZ. ( 1. dakikanın sonundan itibaren sorunsuz şekilde izleyebilirsiniz.)

İyi seyirler.

Zeitgeist I Belgeseli (Türkçe Altyazılı)



İlk kez 2007 yılı Haziran ayında Google Video’da yayınlandı. Yayınlanır yayınlanmaz günde 70 bin,ayda yaklaşık 2 Milyon izleyenle internet üzerinde en çok izlenen ve toplamda en çok indirilen film oldu. 15 Mart 2008’de dünya genelinde gösterim günü ilan edildi ve 1800 noktada özel gösterimler düzenlendi. Aynı gün Türkiye’de Boğaziçi Üniversitesi’nde ve Atlas Pasajı Nefes Cafe’de gösterildi. IMDB’de 8.8 puan aldı. Film din, para, ve korku üçgeni içerisinde kıstırılan toplumların nasıl yönlendirildiğini ve büyük planın tekno-totaliter bir Dünya Devleti kurmak olduğunu ileri sürüyor. Zeitgeist’de artık koplo teorisi sınıfından çıkmış ve herkesce doğru kabul edilen 11 Eylül Saldırılarının bizzat Amerika tarafından düzenlendiğini, kredi sistemini, savaş ekonomisini, merkez bankası ve Federal Reserve tarafından nasıl köle bir toplum yaratıldığını anlatıyor.

İyi Seyirler.

Stephen Hawking (1942-...)



Hawking sekiz yaşındayken, kuzey Londra'dan 20 mil uzaktaki St Albans'a gitti. On bir yaşında St Albans okuluna kayıt oldu. Buradan mezun olduktan sonra babasının eski okulu Oxford Üniversitesi kolejine devam etti.

Babasının tıpla ilgilenmesini istemesine karşın, o matematiği seviyordu. Fakat okulun matematik bölümü mevcut değildi. Bu yüzden onun yerine fizik okumaya başladı. Üç yıl sonra doğa bilimlerinde birinci sınıf onur madalyasıyla ödüllendirildi.

Yakıt ile Şarj işlemi

Japonların ünlü firması Toshiba' nın ortaya çıkardığı bu yeni ürün sayesinde metanol yakıt yardımıyla küçük cihazlarınızı şarj edebileceksiniz. Satılan bu ürünün adı Dynario. Dynario cihazının haznesini tam doldurduğumuz takdirde iki tane cep telefonunu sorunsuz şekilde şarj edebiliriz. Metanol yakıt, cihaz içerisine döküldüğünde ortamdaki oksijen ile reaksiyona girer ve elektrik üretilir. Bu elektrik ara kablo yardımıyla Dynario cihazından cep telefonuna aktarılır.  Metanol yakıtın tek dezavantajı ise uçucu ve yanıcı bir yakıt olmasıdır. Bu cihazın fiyatı ise yaklaşık 485 TL dir. Ayrıca ek olarak iki tane de dolu metanol yakıt şişesi almak isterseniz fiyat yaklaşık olarak 85 TL dir. Fiyat olarak pek cazip değildir ancak pratik kullanım açısından oldukça elverişlidir.














Fare beyni tarafından kontrol edilen robot.



Profesör Kevin Warwick' in üzerinde uzun yıllar çalıştığı bu robotun camlı bölümü içesinde bir fare bulunmaktadır. Bu fare beyninin nöronlarından gelen sinyaller robota aktarılarak robotun sağa, sola, ileri ve geriye hareket etmesi sağlanmış olur. Bu verilerin aktarımı bluetooth yardımıyla gerçekleşir. Bir canlı ile kablosuz bağlantı yoluyla yapılan ilk deney olma özelliğini taşımaktadır. Bu işlem gerçekleşirken birden fazla fare deneye tabi tutulmuştur ve her biri farklı şekilde hareket etmiştir. Bu deney gelecekte bize şunu göstermektedir; bizde beyin nöronlarımızdan gelen sinyaller yardımıyla cihazları hareket ettirebiliriz. Belki oturduğumuz yerden kumandaya basmadan televizyonu açabileceğiz. Belki daha ileriye gidecek olursak, gelecekte karşımızdaki insanın düşüncelerini okuyabileceğiz. Bu robotun çalışmasını görmek için aşağıdaki videoyu izleyiniz. iyi seyirler.

Ellerini kaybetmiş engelliler için robot el.



Bu buluş elini kaybetmiş engelliler için harika bir buluş olma özelliği taşımaktadır. BBC' nin yapmış olduğu habere göre; 10 yılı aşkın bir süredir üzerinde çalışılan bu yapay el yardımıyla, engelli olan kişi tutmak veya kavramak istediği nesneye kolaylıkla yön verebilmektedir. Tasarlanan yapay elin üzerinde 40 adet sensör bulunmaktadır. İtalyan ve isveçli bilim adamlarının ortak olarak yürüttüğü bu proje ilk olarak Robin Af Ekenstam isimli sağ elini kaybetmiş 22 yaşındaki gence takıldı. Bu yapay el ile beyninden gelen sinyaller sayesinde elini istediği gibi hareket ettirebilmektedir. Aynı zamanda bu sistemin geri dönüşümü de vardır. Bu son cümleyi açacak olursak; nesneyi tuttuğumuzda da algıladığımız hissi beyine geri göndermektedir. Yani gerçekte o nesneye dokunmuş gibi oluruz.Aşağıdaki videoda Robin Af Ekenstam' ın haber olduğu BBC videosunu izleyebilirsiniz.

Sanal otopsi



Bu yöntem ile kadavra kesmeden, daha kolay bir yol ile insanın kas, doku ve kemik yapısı incelenebilecek. İsveçli araştırmacıların yapmış olduğu bu yeni etkileşimli 3D otopsi yöntemi sayesinde, sanki önünüzde bir kadavra varmış gibi istediğiniz şekilde insan anatomisinin bütün kısımlarını görüp inceleyebileceksiniz. Aynı zamanda sanki neşter ile kesilmiş gibi belli tıbbi işlemleri de görsel olarak gerçekleştireceksiniz. Tıp eğitimine yeni başlayan ve kadavra görmekten midesi bulanan öğrenciler için harika bir yeniliktir. Bu sayede ölü cesetler üzerinde araştırma yapmaya daha yatkın olacaklarını düşünüyorum. Bu Sanal otopsinin nasıl çalıştığını merak ediyorsanız 2 dakikalık aşağıdaki videoyu izleyin.

Güneş enerjisi ile çalışan trafik lambası

Cheng-Tsung Feng, Yao-Chieh Lin ve Bo-Jin Wang tarafından tasarlanan bu yeni trafik lambası sayesinde, trafik lambalarının bulunduğu yere elektrik kabloları döşenmesine gerek yoktur. Aynı zamanda bu tasarımın özelliği tek lamba olması. Tek lamba sırasıyla kırmızı, sarı ve yeşil renge dönüşmektedir.İçerisinde üç rengi de barındırmaktadır. Bunun için ekstra iki lambaya daha ihtiyaç yoktur. Ayrıca görünüm olarak da çok güzel görünmektedir.




Alzheimer Hastaları için yeni bir kamera tasarımı



Bu kamera boyuna takılarak gün boyu 30 saniye de bir fotoğraf çekmektedir. 1 GB lık hafızası olan bu kamera sayesinde Alzheimer hastaları, unuttukları anları tekrardan görebilmektedir. 30.000 resim çekip, bu resimleri 3 hafta boyunca içerisinde taşıyan bu kameraya kaydedilmiş görüntülere bakan hastalar, son üç haftada ne yaptıklarını hatırlayabilecekler. Bu kameranın haber yapılmış videosu aşağıda izlenebilmektedir.

Hem Karada, Hem Denizde Giden Araç

İsmi HEPAV olan ve İngilizceden çeviriyle insan gücüyle çalışan elektrikli araç anlamına gelen bu araç, Çek Cumhuriyetinden mucit David Buchwaldek tarafından tasarlanmıştır. Pedalları sayesinde denizde veya göl üzerinde iken rahatlıkla yüzebilen bu araç, karaya çıktığında karada da gidebilmektedir. Hem elektrik hem de pedal gücüyle hareket edebilmektedir. Üç tekerleği bulunan bu araç adalarda yaşayan insanlar için harika bir buluş olma özelliği taşımaktadır. Bu sayede hem adada rahatlıkla seyahat edilir, hemde eğer adadan dışarı çıkılmak istenirse su üzerinden karaya rahatlıkla ulaşılabilir.



Elektrik üreten Sandalye

Rochus Jacob tarafından tasarlanan bu sandalye içerisinde bulunan nano-teknoloji ürünü olan bir dinamo sayesinde elektriği gün boyu içerisindeki bataryalara şarj eder. Doğa dostu olan bu ürün, hava karadıktan sonra tepesinde bulunan lambayı yakarak kitap, dergi gibi şeyler okunabilir. Bu işlemi gerçekleştirirken yeni geliştirilmiş (OLED) organic light emitting diode-( organik ışık yayma diyodu) sayesinde gerçekleştirir. Bu sandalye Designboom Life diye isimlendirilen tasarım yarışmasında derece kazanmıştır.





Basit bir şekilde güneş pili nasıl yapılır?

Güneş pili yapımı gerçekte çok masraflı bir iştir. Eğer bir binanın elektrik ihtiyacını karşılamak isterseniz, çatıya kuracağınız güneş panelleri yaklaşık 30.000 TL ye mal olmaktadır. Ancak burada anlatacağımız güneş pili, kendinizin evde basit şekilde yapabileceğiniz ucuz bir tasarımdır.

Bu işlemi yaparken gereken malzemeler çok fazla değildir. 2.5 litrelik plastik bir kola şişesi, iki adet bakır levha, iki adet krokodil, bir çorba kaşığı tuz ve biraz su bu iş için yeterli olacaktır.

Yapmamız gereken ilk iş bakır levhaları 30 dakika boyunca ocakta ısıtmak. Bu ısıtma işlemini bakır levhalar nar kırmızısı hale gelene kadar devam etmeliyiz. Oksitlenmiş halini görmemiz gerekmektedir. 30 dakika sonra bu işlemi bitirip soğumaya bırakmalıyız. Ancak kendimiz hızlı soğutmak için çaba sarf etmeyelim. Bırakalım kendi haline yavaş yavaş soğusun. Soğuduktan sonra ince bir zımpara ile üzerinden hafifçe oksit tabakasını kaldıralım.













Soğuma işlemi de gerçekleştikten sonra şimdi dizayn işlemine sıra geldi. 2.5 litrelik plastik şişenin orta kısımından kesip, yarısına kadar su dolduralım. Bu suyun içine bir yemek kaşığı sofra tuzu ilave edelim. Şimdi en son yapılacak işe geldi. Soğumuş bakır plakaları plastik şişenin iç kısmına birbirine değmeyecek şekilde yerleştirelim. Burada dikkat etmemiz gereken en önemli husus, plakaların daha temiz olan kısmını U şeklinde yapıp suyla temas edecek yerde tutmalıyız.



Artık bundan sonra yapmamız gereken yaptığımız düzeneği güneşe çıkarmak olacak. Plakaların üzerine güneş vurduğunda, eğer iki plakaya ölçü aleti bağlarsanız ölçü aletinin değiştiğini göreceksiniz. Eğer üzerinden ne kadar akım geçtiğini düşünürseniz yaklaşık 33 mikroamper değer okursunuz.



Bu deneyi Elektronik bölümündeki lise öğrencileri çok kolay bir şekilde yaparak sonucu gözlemleyebilir.

Çocuklara suyun sicak olduğunu gösteren ışıklı musluk



Bu buluş sayesinde çocuklar kendilerini musluktan akan sıcak sudan koruyabilecekler. Su soğuk aktığında suyun rengi maviye, sıcak aktığında ise kırmızıya dönmektedir. Su sıcaklığı 86 dereceye çıktığında su kırmızı renge dönmektedir. Bu işlemi içinde bulundurduğu üç ekstra batarya sayesinde gerçekleştirmektedir.Bu ürünün fiyatı ise 14.95 dolardır. Bu yeni ürünün nasıl çalıştığını görmek istiyorsanız aşağıdaki videoyu izleyiniz.

Kendi kendini sterilize eden klavye



Bu klavye tasarımı hem yeni bir tasarım hem de mikropların çok olduğu bilgisayar donanımları için sterilize özelliği taşımaktadır. CD veya DVD driver gibi sürgülü olarak hareket edebilmektedir. Görüntü algılama özelliği sayesinde otomatik olarak bizi algılar ve açılır, biz uzaklaştığımız andan itibaren kapanmaktadır. Gömülü kısım içeride bulunduğu süre boyunca mikrodalga sinyaller tarafından sterilize edilmektedir. Dışarı çıktığı andan itibaren üzerinde hiçbir mikroorganizma bulunmamaktadır. Fiyatı şimdilik 899 dolardır. Bu ürün ileride çok yaygınlaşması beklenmektedir. Çünkü hastane ve laboratuvarlarda steril ortam çok önemlidir. Bu klavye bu işlemi en harika şekilde yerine getirmektedir. Klavyenin nasıl çalıştığını merak ediyorsanız aşağıdaki videoyu izleyiniz.

LG den Dünyanın ilk 3G uyumlu kol saati görünümlü telefonu - GD190



LG firmasının yapmış olduğu bu kol saati görünümlü telefon, birçok özelliği olan harika bir telefondur. GD910 marka numaralı olan bu cihaz, kol saati görünümlü olması sebebiyle, ekranında birçok saat teması bulunmaktadır. Kullanıcı bu temalardan istediğini seçerek ilk bakışta çok güzel dijital bir kol saatini anımsatmaktadır. Bunun yanında telefon olarak kullanılırken, hem sesli hem videolu görüşme yapılabilmektedir. Bu telefon ilk 3G uyumlu kol saati görünümünde olan telefondur. Çözünürlüğü 128X160 olan bu telefonun fiyatı 808 dolardır. Aynı zamanda 80 MB hafızaya sahip olan bu telefonun dokunmatik ekran özelliği bulunmaktadır. Kullanıcı isterse müzik de dinleyebilmektedir. LG' nin bu yeni ürününün özelliklerini görmek istiyorsanız aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

7 Sorulu Zeka Testi

Aşağıdaki yedi tane soruyu cevaplayın. sonra cevapları kontrol edin bakalım ilk seferde kaç tanesini doğru bileceksiniz.

Soru 1. bir yılda bazı aylar 30 gün çeker, bazı aylar 31 gün çeker. kaç ayda 28 gün vardır ?

Soru 2. doktor size 3 hap veriyor ve her yarım saatte bir almanızı söylüyor. tüm hapları almanız ne kadar sürer ?

Soru 3. sadece bir kibritiniz var ve soğuk aynı zamanda karanlık bir odasınız. bir gazla çalışan ısıtıcı, bir gaz lambası, bir de mum var. önce neyi yakarsınız.
Soru 4. üç elmadan ikisini aldınız. kaç elmanız var.

Soru 5. Şehirlerarası otobüs şöförlüğü yapıyorsunuz. otobüste 43 kişi var. mersinden kalkıp silifkeye gitiniz otobüse 7 insan bindi. 5 insan indi. silifkeden karamana gittiniz. burda da 10 insan indi 4 insan bindi. 6 saat sonra konyaya vardınız burdada terminalde otobüse 5 insan bindi. 2 insan indi. otobüs şöförü kaç yaşındadır.

Soru 6. çiftçinin birinin 17 koyunu var. koyunları etkileyen bir virüs köye göçmen kuşlar vasıtasıyla geldi. çiftçinin koyunları da bu virüsten etkilendi 9 tanesi çok kötü hastalandı ötekilerse öldü. çiftçinin kaç koyunu kaldı.

Soru7. 30 sayısını yarıma bölün ve 10 ekleyin. kaç kaldı.

Testiniz bitti .











Şimdi cevapları kontrol edebilirsiniz.

1. sorunun cevabı bütün aylar 28 çeker.

2. bir saat sürer. diyelim saat 1 de birinci hapı aldınız. ikincisini yarım saat sonra yani bir buçukta alacaksınız. üçüncü hapı da gene yarım saat sonra yani 2 de alacaksınız. ilk hapı saat birde aldınız. son hapı saat ikide. toplam bir saat geçti.

3. tabiki kibriti.


4. 2 elmanız var.

5. otobüs şöförü siz olduğunuzdan sizin yaşınızı soruyor.

6. dokuz koyunu kaldı. 9 tanesi hastalanmış. ötekiler ise ölmüş

7. yetmiş kaldı. çünkü 30 sayısını yarıma bölmek ( yani 1/2 ye bölmek) aynı zamanda iki ile çarpmak anlamına gelir. on daha eklersek sonuç yetmiş olur.

Basit Zeka Testi

Bu kahve çekirdeklerinin içinde bi tane insan yüzü var bu yüzü 3 sn de bulursanız bir dahisiniz demektir.
1 dk da bulursanız beyninizin sağ tarafı normal insanlarınki gibi çalışıyor demektir
1,3 dk arasında bulduysanız beyninizin sağ tarafı normelden yavaş çalılıyor demektir .


Dikkat Testi

AŞAĞIDAKİ METİNDEKİ BÜTÜN " F " HARFLERİNİ SAYINIZ.



FINISHED FILES ARE THE RE
SULT OF YEARS OF SCIENTI
FIC STUDY COMBINED WITH
THE EXPERIENCE OF YEARS...









KAÇ TANE?
..................... 3?

YANLIŞ, METİNDE 6 TANE VAR. ŞAKA DEĞİL.


YENİDEN OKUYUN !




ALTINDA YATAN GERÇEK AŞAĞIDADIR.








BEYİN "OF" SÖZCÜĞÜNÜ SÜZEMEZ.


İSTER İNANIN İSTER İNANMAYIN.

GERİ DÖNÜP TEKRAR BAKIN!


İLK SEFERDE 6 "F' BULANLAR “ÜSTÜN ZEKALI”, 3 “NORMAL”, 4 “NADİR”DİR. 

Stres Testi

Resimlere dikkatlice bakın. Eğer resimdeki hareketleri durdurabilirseniz stresli değilsiniz demektir. Ancak hiçbir şekilde durduramıyorsanız stresiniz doruklarda demektir. Resimlerin üzerine tıklayıp büyük şekilde de görebilirsiniz.







Kişilik Testi

Aşağıdaki resimlerden kaç numaralı olan size yakın geliyor. 1 den 9 a kadar olan numaralardan birini seçin ve o numara sizin kişiliğinizi resmetmektedir.


1. İçedönük - Hassas - Kolay etkilenen
Kendinizle ve çevrenizle ilgili düşüncelere etrafınızdaki çoğu kişiden daha sık ve daha derin bir şekilde dalıyorsunuz. Üstünkörü hareketler ve konuşmalardan nefret ediyorsunuz. Geyik muhabbeti yapmaktansa yalnız kalmayı tercih edebiliyorsunuz. Ama yakın arkadaşlarınızla olan ilişkileriniz o kadar kuvvetli ki bu da size ihtiyacınız olan uyumu ve gücü getiriyor. Yine de yalnız başına kalmaktan hiç sıkılmıyorsunuz.

2. Özgür - Geleneklere karşı - Tutulamayan
Kendinizi geliştirmenizi sağlayacak özgür ve kimseye bağlı olmayan bir hayat peşindesiniz. Hobilerinizde ya da işinizde sizi başarıya ulaştıracak yeteneklere sahipsiniz. Bağımsızlığa olan düşkünlüğünüz bazen sizden beklenilenin tam tersini yapmanıza neden olabiliyor. Öyle her gördüğünüz şeye üzerinde düşünmeden uyacak tiplerden değilsiniz. Aksine kendi fikirleriniz doğrultusunda gitmeyi yani akıntıya karşı kürek çekmeyi seviyorsunuz.

3. Dinamik - Aktif - Dışa dönük
İlginç ve çeşitli işlere girebilmek için risk almaktan kaçınmıyorsunuz. Rutin bir hayat sizi etkisiz hale getirebiliyor. En çok sevdiğiniz şey tüm olaylarda başrol oynamak. Aslında olayları başlatan kişi de siz oluyorsunuz.

4. Ayakları yere basan - Dengeli - Uyumlu
Komplike olmayan ve doğal bir yaşamı, bir aşkı ve işi amaç edinmişsiniz. İnsanlar size saygı duyuyor çünkü sizin ayaklarınız öyle bir yere basıyor ki herkes sizden destek alıyor. Siz de bu insanlara güven sağlamayı biliyorsunuz. Çok sıcak ve insancıl olarak tanınıyorsunuz. Basmakalıp ve çok abartılı olan her şeyi reddediyorsunuz. Modanın getirdiği yeniliklere de bağlı değilsiniz. Aksine, sizin için giyim pratik ve rahat olmalı.

5. Profesyonel - Pragmatik - Kendini tanıyan
Hayatını eline alıp şansını kadere bırakmak yerine yaratmayı sevenlerdensiniz. Problemlerinizi pratik ve karışık olmayan yöntemlerle çözüyorsunuz. Günlük hayatınızda gerçekçi olmayı tercih ediyorsunuz. İşte ise herkes sizi sorumluluk sahibi olarak tanıyor. Sizin kendinize olan güveniniz sayesinde etrafınızdakiler de sizden güç alıyor. Fikirlerinizi uygulamaya koyana kadar rahat edemiyorsunuz.

6. Barışçıl - Tedbirli - Agresif olmayan
Anlaşması kolay bir insansınız. Kendi özel hayatınıza ve özgürlüğünüze düşkün olduğunuz için de arkadaşlarınızı pek yormuyorsunuz. Bazen hayatın anlamını düşünmek ya da kendi kendinize eğlenmek için her şeyden uzaklaşıp yalnız kalmak istiyorsunuz. Bu yüzden de kaçabileceğiniz güzel mekânlar nerede biliyorsunuz ama siz yalnızlık düşkünü bir insan da değilsiniz. Sadece hayatın size vermiş olduklarını takdir eden, dünyayla barışık bir insansınız.

7. Dikkatsiz - Oyunsever - Neşeli
Spontane ve özgür bir hayatı seviyorsunuz. Hayata bir kere gelinir ilkesinden yola çıkarak dolu dolu yaşamayı istiyorsunuz. Çok meraklı ve her yeni şeye açık bir insansınız. Tüm değişikliklerin sizi büyüttüğüne inanıyorsunuz. Bağlı kalmak kadar sizi sıkan bir şey yok. Sürpriz yapmaktan ve sürprizlerle karşılaşmaktan çok hoşlanıyorsunuz.

8. Romantik - Hayalci - Duygusal
Çok duygusal bir insansınız. Olayları gerçekçi tarafından görmeyi reddediyorsunuz. Sizin için duygularınızın size söyledikleri önemli. Ayrıca yaşamda hayallere yer olması gerektiğini savunuyorsunuz. Romantizmi reddeden ve her şeyi akılcı bir yolla çözmeye çalışan insanlarla anlaşamıyorsunuz. Hayallerinizi, duygularınızı sınırlayacak her şeyi reddediyorsunuz.

9. Analitik - Güvenilir - Kendinden emin
Hayatınızı insanların gözden kaçırdığı küçük değerli taşlarla doldurmayı seviyorsunuz. Bu nedenle kültür sizin hayatınızda önemli bir yer oynuyor. Yine de siz şık ve zarif duygularınızın çevreden etkilenmemesini sağlıyorsunuz. Sizin için zarif ve görgülü bir hayata sahip olmak çok önemli. Ve yine aynı tarzdaki insanlarla birlikte olmayı tercih ediyorsunuz.

Güneş enerjisi ile çalışan perde klima

Günümüzde serinlemek ve ısınmak için kullanılan klimalar çok fazla elektrik harcamaktadır ve bu da faturalara yansımaktadır. Tasarımcı Monjoo Kwon tarafından bulunan bu sistem ile güneş panelli perdeler sayesinde serinlemek ve ısınmak mümkün olacaktır. Aynı zamanda görünümü de çok güzeldir. Gelecekte herkesin kullanabileceği bir ürün haline gelebilir.



Yangın Söndürme Robotu


Yangın casus robotu bir Kore firması olan Hoya Robot tarafından tasarlanmıştır. Bu robot yanan bir binanın içerisine bırakılır ve bu sayede içeriden resimler çekip dışarıya aktarmaktadır. Ayrıca kendine ait yedek bir hortumu ve yangın söndürme spreyi bulunmaktadır. Oldukça küçük olan bu robotun çapı, 12.5 cm dir ve yalnızca 2 kg ağırlığındadır. Bu robot 160 C (320 F) ye kadar dayanmakta olup,bu sicaklıkta 30 dakika kalabilmektedir. Ayrıca 1 saniyede 30 cm yol alabilmektedir. Eğer bu robot herhangi bir yerden düşecek olursa 2 metreye kadar hiçbir şey olmamaktadır. Aşağıda bu robotun nasıl çalıştığını gösteren bir video hazırlanmıştır.


Bozuk para büyüklüğünde Nükleer pil

Missouri Üniversitesindeki araştırmacıların yaptığı bu nükleer pil, var olan pillerden daha küçük, daha hafif ve daha etkili çalışmaktadır. Nükleer piller enerjilerini nükleer reaktörler gibi, atom enerjisinden üretiyor olsalar da, bu piller zincir reaksiyonu kullanmazlar. Onun yerine bir radyoaktif izotoptan emisyon yoluyla elektrik elde etme yoluna girerler. Bu pillerin geliştirilmesinin amacı mikro ve nanoelektromekanik sistemler de güç çeşitliliği sağlamaktır. Nükleer pillerin farkı sadece boyutu ile alakalı değildir. Aynı zamanda kullanılan yarı iletken maddesi katı olmaktan daha çok akışkandır.



Paralel Evrenler Belgeseli(Altyazılı)



Bu belgesel BBC tarafından hazırlanmış güzel bir belgesel. Paralel evrenler tanımı ilk kez Amerikalı fizikçi Hugh Everett tarafından ortaya atıldı. Zaman içinde, kuantum mekaniğinin ilginç, çok popüler ve bilimsel platformlarda çok tartışılan kuramlarından birisi oldu. Kimi zaman bağımsız ve farklı, hiçbir şekilde birbiriyle etkileşime girmeyen, çok sayıda evrenin varlığı öngörüldü. İyi seyirler.

Cep telefonlarını kablosuz şarj etme cihazı



Powermat diye isimlendirilen ve 2009 ocak ayında bulunmuş olan kablosuz cep telefonu şarj etme cihazı artık satılmaktadır. Şarj işlemini gerçekleştirirken, priz kullanılarak şarj edilmesiyle aynı zamanda şarj etmektedir. Ürün iki tip olarak piyasaya sürülmektedir; bunlardan ilki ev ve ofis için, ikincisi ise taşınabilir olan şarj cihazıdır. Bu her ikisinin fiyatı toplam $99 dır. Nintendo, Iphone 3G ve Blackberry gibi bütün küçük aletleri şarj edebilmektedir. Bu ürüne ulaşmak için http://www.powermat.com/us/home/ sitesinden giriş yapabilirsiniz. Bu ürünün nasıl çalıştığını görmek istiyorsanız aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Kurma yöntemiyle şarj edilen pil



Tasarımcı Qian Jiang tarafından bulunan bu pil sayesinde artık pilleri şarj etmek için elektrik kullanmamıza gerek yoktur. Bu yeni yöntem ile pile ait bir çevirme mandalı bulunmaktadır ve pilin içerisinde gömülü olan dinamo sayesinde bu mandalı çevirdikçe pil şarj olmaktadır. Eğer 5 dakika çevirirsek % 45 oranında, 10 dakika çevirirsek % 60 oranında, 15 dakika çevirirsek % 80 oranında ve 20 dakika çevirirsek pili % 100 şarj etmiş oluruz. Bu piller ile ilgili detaylı resimler aşağıda görülmektedir.